Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

Λίγα λόγια από μένα για το μυθιστόρημα μου ο Άγγελος της Ομίχλης



Μυθιστόρημα: Ο Άγγελος της Ομίχλης

Αποφάσισα να προχωρήσω στη συγγραφή αυτού του βιβλίου, μια εποχή που πίστευα πως η έμπνευση μου με είχε εγκαταλείψει. Καθόμουνα αμέτρητες ώρες μπροστά στον ηλεκτρονικό μου υπολογιστή, κοιτώντας την άδεια, άσπρη σελίδα απέναντι μου, προσπαθώντας να τιθασεύσω τη φαντασία μου, να μαζέψω τις σκέψεις μου και να τις καταγράψω βαθιά σε εκείνο το άψυχο υλικό, δίνοντας τους κάτι από την καρδιά και τη ψυχή μου, αλλά δεν τα κατάφερνα.

Κι έπειτα μια μέρα, όταν είχα απογοητευτεί εντελώς, μια ελληνίδα φίλη μου έτυχε να μου μιλήσει για μια γνωστή της κοπέλα, η οποία εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στη θάλασσα προν από μερικά χρόνια... Έτσι άρχισα να γράφω.

Στο μυαλό μου, όλα όσα κατέθετα σε εκείνα τα χαρτιά που τύπωνα σιγά - σιγά ένα - ένα, δεν φαινόντουσαν και τόσο φανταστικά. Άλλωστε, χιλιάδες άνθρωποι χάνονται καθημερινά χωρίς να τους βρίσκουν ποτέ.. Και κάποιοι απ' αυτούς, μερικοί από εκείνους που τελικά εμφανίζονται, δεν μπορούν πολλές φορές να εξηγήσουν τις ξαφνικές τους εξαφανίσεις, ούτε να πουν πού βρισκόντουσαν τον τελευταίο καιρό.

Με αυτό τον τρόπο, λοιπόν, πέτυχα την ολοκλήρωση του βιβλίου μου.

Ελπίζω να απολαύσετε το διάβασμα του, όπως απόλαυσα κι εγώ μερόνυχτα ολόκληρα το γράψιμο του.


Μαρία Προδρόμου

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Pragmatika ekpliktiko to neo sas mithistorima. Moliw to arxisa den mporoysa na to stamatiso. To diavasa se treis mono meres. Sas euxaomai kathe epitixia pou eimai vevaii oti tha tin exete.

Konstantina Georgiou

Ανώνυμος είπε...

Τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας. Ονομάζομαι Μαριαλένα και είμαι από τη Λάρνακα. Θέλω με αυτό μου το μήνυμα να σας πω πως είστε η αγαπημένη μου συγγραφέας. Σας διαβάζω ανελλιπώς και έχω μάλιστα διαβάσει όλα σας τα βιβλία ως τώρα. Και τα "Δάκρυα δεν στέγνωσαν ποτε" και το Πέρα απ τους Αμμόλοφους",πιστεύω όμως ότι το καλύτερο είναι ο "άγγελος της Ομίχλης". Είναι αληθινά πάρα πολύ καλογραμμένο και ταξιδεύει πραγματικά. Όσο το διάβαζα πίστευα αλήθεια πως βρισκόμουνα κι εγώ στα μέρη που περιγράφατε μέσα και ταυτίστηκα μπορώ να πω χωρίς να θεωρηθώ υπερβολική, με την πρωταγωνίστρια του βιβλίου. Αληθινά συστήνω το βιβλίο αυτό ανεπιφύλακτα. Είναι κρίμα να μην διακριθεί και να διακρίνονται βιβλία όπως η Ελένη η πόρνη που κατ΄εμένα είναι απλά μια βιογραφία και τίποτ αλλο η οποία γράφτηκε από μια που δεν είναι καν συγγραφέας.


Κυρία Προδρόμου σας εύχομαι αληθινά ό,τι επιθυμείτε στη ζωή σας να το αποκτήσετε και να καταφέρετε να αναγνωριστείτε σαν μια από τις καλύτερες συγγραφείς της γενιάς σας, όπως σας αξίζει.

Περιμένω με ανυπομονησία τα επόμενα σας βιβλία.

Μαριαλένα Χριστοφόρου

Μαρία Προδρόμου είπε...

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σας λόγια. Η αγάπη σας μου δίνει τη δύναμη για να συνεχίσω να γράφω. Κωνσταντίνα και Μαριαλένα μου σας ευχαριστώ με όλη μου την καρδιά. Το ίδιο και τους ανώνυμους αναγνώστες μου.

Ανώνυμος είπε...

Sas euxomai to kalitero. To neo sas mithistorima einai ontos exairetiko.

Andreas

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή Μαρία,

Έχω διαβάσει το τελευταίο σου βιβλίο Ο άγγελος της ομίχλης και μου άρεσε πάρα πολύ.
Με ταξίδεψε σε άλλες εποχές με ολοζώντανες εικόνες και απίστευτη πλοκή. Συγχαρητήρια.

Μαρία Προδρόμου είπε...

Σε ευχαριστώ Ανδρέα μου. Ευχαριστώ και σένα ανώνυμε/ανώνυμη φίλη μου.

Να στε πάντα καλά.

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας. Ονομάζομαι Άννα Μαρία Χριστοδούλου και θα ήθελα να σας δώσω τα συγχαρητήρια μου για τον άγγελο της ομίχλης. Είναι πραγματικά ένα βιβλίο... ΜΑΓΙΚΟ. Αυτή η λέξη τα λέει πιστεύω όλα. Περιμένω το επόμενο σας με μεγάλη ανυπομονησία. Πότε ακριβώς θα εκδοθεί; Ελπίζω σύντομα.

Phivos Nicolaides είπε...

Συγχαρητήρια και μπράβο για το έργο σου.

Μαρία Προδρόμου είπε...

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Να στε καλά.

Μαρία Προδρόμου είπε...

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Να στε καλά.

Ανώνυμος είπε...

Ονομαζομαι Ελενη Χρυσουλακη...συγχαρητηρια!!περα απο τη συγκινηση που ενιωσα διαβαζοντας το,με ταξιδεψε σε αλλες εποχες!!δεν μπορεις να το αφησεις απ τα χερια σου!!!!

Μαρία Προδρόμου είπε...

Ελένη μου σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Πάρα πολύ. Να σαι πάντα καλά.